Werken voor 's-Hertogenbosch. Werk om waar te maken.

Verdiep je in onze organisatie en je ontdekt een modern en uniek concept. De politiek maakt keuzes op hoofdlijnen en bepaalt wát er moet gebeuren. De ambtenaren organiseren het hoe. In een klimaat met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Ideaal als je initiatiefrijk en creatief bent. Ook op individueel niveau is er ruimte. Om te bepalen hoe of waar je werkt. Om werk en zorg te combineren. Om je ideeën te verwezenlijken. Onze uitdaging is helder: hoe verbeter je een stad waar het goed gaat?

betrouwbaar resultaatgericht bolero bijzonder vrij trots vrij bijzonder externe oriëntatie lerende organisatie volwassen kantoorconcept succesvol kantoorconcept betrokken succesvol bedrijfsconcept verantwoordelijkheid vertrouwen samenwerken ruimte voor werk integraliteit informeel geheim van 's-Hertogenbosch werkplezier

Een prachtige stad met een sterke identiteit

Met haar 150000 inwoners is ’s-Hertogenbosch een dynamische stad. Een stad waar mensen zich thuis voelen. Geliefd om haar gezichtsbepalende cultuurhistorie, om haar Bourgondische levendigheid. Een stad met een sterke identiteit en een modern, dynamisch en bedrijvig karakter. Een ontmoetingsstad bij uitstek. Wie 's-Hertogenbosch bezoekt, ontmoet dynamiek en gezelligheid.

Wat hebben we je te bieden?

Werken in ’s-Hertogenbosch betekent werken in een inspirerende omgeving. Een prettige werkomgeving is van invloed op het plezier waarmee mensen werken. Dat heeft weer een positieve invloed op de kwaliteit en kwantiteit van het werk. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je graag de ruimte om te groeien in je werk en om door te groeien naar een andere functie. Hiervoor hebben we veel opleidingsfaciliteiten en kun je allerlei cursussen volgen. Je leidinggevende ondersteunt en coacht je daarbij.

Het geheim van 's-Hertogenbosch

Het geheim van ’s-Hertogenbosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch voert op een bijzondere manier personeelsbeleid. Een actuele beleidsnota met de laatste modieuze trends is er niet. Buitenstaanders karakteriseren dat beleid als ‘erg eigenzinnig’. Deze organisatie zit er niet mee.

Het personeelsbeleid wordt hier ook wel ‘het geheim van ’s-Hertogenbosch’ genoemd. Niet omdat er niet over gesproken wordt, maar omdat het niet omschreven is. Wie goed rondkijkt ziet echter dat het geheim zich in verschillende gedaanten onthult. En wat nog belangrijker is: het werkt.

Het geheim van 's-Hertogenbosch (pdf)
Besturingsfilosofie Het Bossche Werken (pdf)

Organisatiestructuur

Onze gemeente werkt met een sectorenmodel. Taken en functies die bij elkaar horen zijn per sector geclusterd. Onze organisatie kent zes sectoren.

organogram gemeente Den Bosch

Arbeidsvoorwaarden

Gemeenten hebben een collectieve arbeidsovereenkomst (de cao Gemeenten). Daarnaast heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch een eigen personeelsregelement. Hier kun je bij ons op rekenen:

 • OV-vergoeding
  • Kom je met het openbaar vervoer? Dan ontvang je een tegemoetkoming van 80% van de kosten
 • Flexibel werken
  • We werken al jaren plaats- en tijdonafhankelijk, en bieden je daarin maatwerk en goede voorzieningen, waaronder een iPhone en werkplek naar keuze.
 • Duurzame inzetbaarheid
  • Goede begeleiding en mogelijkheden om jezelf zowel op professioneel als op persoonlijk vlak te ontwikkelen
 • Extra vakantiedagen
  • De mogelijkheid om meer uren per week te werken om daarmee verlof te sparen
 • Vrij besteedbaar bedrag
  • Een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05% (opgebouwd uit vakantiegeld, levensloopbijdrage en eindejaarsuitkering) van je salaris dat je kunt benutten voor extra inkomen en verlofuren.

Contactinformatie

Bezoekadres
Wolvenhoek 1
5211 HH 's-Hertogenbosch

Postadres
Postbus 12345
5200 GZ 's-Hertogenbosch

telefoon(073) 615 51 55
emailgemeente@s-hertogenbosch.nl
websitewww.s-hertogenbosch.nl