Werken voor 's-Hertogenbosch. Vrij bijzonder. Bijzonder vrij.

Verdiep je in onze organisatie en je ontdekt een modern en uniek concept. De politiek maakt keuzes op hoofdlijnen en bepaalt wát er moet gebeuren. De ambtenaren organiseren het hoe. In een klimaat met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Ideaal als je initiatiefrijk en creatief bent. Ook op individueel niveau is er ruimte. Om te bepalen hoe of waar je werkt. Om werk en zorg te combineren. Om je ideeën te verwezenlijken. Onze uitdaging is helder: hoe verbeter je een stad waar het goed gaat?

betrouwbaar resultaatgericht bolero bijzonder vrij trots vrij bijzonder externe oriëntatie lerende organisatie volwassen kantoorconcept succesvol kantoorconcept betrokken succesvol bedrijfsconcept verantwoordelijkheid vertrouwen samenwerken ruimte voor werk integraliteit informeel geheim van 's-Hertogenbosch werkplezier

Een prachtige stad met een sterke identiteit

Met haar 150000 inwoners is ’s-Hertogenbosch een dynamische stad. Een stad waar mensen zich thuis voelen. Geliefd om haar gezichtsbepalende cultuurhistorie, om haar Bourgondische levendigheid. Een stad met een sterke identiteit en een modern, dynamisch en bedrijvig karakter. Een ontmoetingsstad bij uitstek. Wie 's-Hertogenbosch bezoekt, ontmoet dynamiek en gezelligheid.

Wat hebben we je te bieden?

Werken in ’s-Hertogenbosch betekent werken in een inspirerende omgeving. Een prettige werkomgeving is van invloed op het plezier waarmee mensen werken. Dat heeft weer een positieve invloed op de kwaliteit en kwantiteit van het werk. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je graag de ruimte om te groeien in je werk en om door te groeien naar een andere functie. Hiervoor hebben we veel opleidingsfaciliteiten en kun je allerlei cursussen volgen. Je leidinggevende ondersteunt en coacht je daarbij.

Proef anoniem solliciteren

Iedereen moet gelijke kansen hebben als hij of zij solliciteert voor een baan bij de gemeente. Om die reden doen we een proef met anoniem solliciteren.

Van 1 maart tot 1 oktober maken we de sollicitaties op reguliere functies die bij ons binnenkomen anoniem. Dat doen we bij alle externe vacatures. We verwijderen de naam, de talenkennis en het geboorteland. Vervolgens kiest de sollicitatiecommissie wie op gesprek mag komen. Pas daarna krijgen zij de oorspronkelijke brief te zien.

Waarom anoniem solliciteren?
We vinden het belangrijk om arbeidsmarktdiscriminatie te voorkomen. We willen dat iedereen tijdens de (brieven)selectie gelijke kansen heeft, en dus uitsluiting om andere redenen dan geschiktheid voorkomen. Het doel van de proef is om te onderzoeken of anoniem solliciteren daarbij helpt.

Onderzoek
We gaan de effecten van deze proef onderzoeken. Worden door anoniem solliciteren meer mensen met een migratie achtergrond uitgenodigd voor een gesprek? Vinden de deelnemers dat ‘anoniem solliciteren’ bijdraagt aan gelijke kansen? Wat vinden leden van de sollicitatiecommissie hiervan? Tot slot, worden er ook meer mensen met een migratieachtergrond aangenomen?

Het geheim van 's-Hertogenbosch

Het geheim van ’s-Hertogenbosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch voert op een bijzondere manier personeelsbeleid. Een actuele beleidsnota met de laatste modieuze trends is er niet. Buitenstaanders karakteriseren dat beleid als ‘erg eigenzinnig’. Deze organisatie zit er niet mee.

Het personeelsbeleid wordt hier ook wel ‘het geheim van ’s-Hertogenbosch’ genoemd. Niet omdat er niet over gesproken wordt, maar omdat het niet omschreven is. Wie goed rondkijkt ziet echter dat het geheim zich in verschillende gedaanten onthult. En wat nog belangrijker is: het werkt.

Het geheim van 's-Hertogenbosch (pdf)

Contactinformatie

Bezoekadres
Wolvenhoek 1
5211 HH 's-Hertogenbosch

Postadres
Postbus 12345
5200 GZ 's-Hertogenbosch

telefoon(073) 615 51 55
emailgemeente@s-hertogenbosch.nl
websitewww.s-hertogenbosch.nl